Voettocht door de mooiste delen van Engeland

Ontdek de meest schilderachtige en spectaculaire regio’s van dit fascinerende land en ontdek de ware natuur van Engeland. Trek de wandelschoenen aan en ga mee!

De North Downs Way

246 km/153 mijl

Een pelgrimstocht van de rand van Londen naar de witte kliffen van Dover. Het nog altijd sterk groeiende aantal wijngaarden in Engeland produceert witte wijnen die kunnen opboksen tegen de beste van onze Franse vrienden - geloof het of niet!  Probeer de verrassend verfijnde wijnen in een van de wijngaarden in de zonovergoten chalklands van het zuidoosten van Engeland. Proef onderweg de traditionele Engelse Ales, op smaak gebracht met Kentish hop in een reeks van uitstekende landelijke pubs en herbergen.

Loop stevig door over het glooiende krijtheuvellandschap van de Engelse Home Counties over een eeuwenoude pelgrimsroute naar Canterbury en verder. Ga op stedentrip naar Londen, maar bezoek bovendien de eeuwenoude bossen, wilde bloemenweiden, wijngaarden en hopvelden in de glorieus groene ‘Garden of England’.

Misschien wilt u wel op pelgrimstocht naar Canterbury, waar enkele van de grootste kastelen en de belangrijkste kathedraal van Engeland zich bevinden. Bezoek het heiligdom van Thomas Becket, de 'Turbulente Priester' die zijn leven opofferde voor waar hij in geloofde. 

De Norfolk Coast Path

100 km/62 mijl

Maak kennis met de Great Walking Trails van Engeland, volg de kust door de ongerepte landschappen van North Norfolk, waar kreekjes en inhammen zich een weg weven door zoutmeren en zacht fluisterende rietvelden. Ongerepte stranden, zeehondenkolonies en zeldzame zeevogels. Er zijn eeuwenoude Normandische kerken en gezellige kustherbergen waar u de nacht kunt doorbrengen.

In het landelijke graafschap van East Anglia geniet u van heerlijk eten en vlakke wandelingen. Het is de geboorteplaats van zeeheld Admiraal Horatio Nelson. De route langs de kust is vlak en daardoor ideaal voor beginners op trektochten die meerdere dagen beslaan. Bescheiden afstanden per dag en een kustbusdienst maakt dit een ideale wandeling. Wandel kilometers lang over uitgestrekte vlaktes van zijdezacht zand, vind vissershavens met verse schelpdieren op het menu.

South West Coast Path

1014 km/630 mijl

Een epische kustwandeling langs de wilde zuidwestkust van Engeland. Dit 1.000 km lange pad is de langste van alle National Trails van Engeland! U volgt de ruige kustlijn van het schiereiland Cornwall en reist diep het Keltische verleden van Engeland in Het South West Coast Path, dat zich uitstrekt van Minehead tot Poole Harbour, kronkelt over omhoog rijzende zeekliffen, afgelegen baaien en betoverende eilanden.

Dit is dé route van het literaire erfgoed van Engeland. U treedt in de voetsporen van romantische dichters, die troost en inspiratie zochten op de winderige hoogvlakten van eenzame heidevelden. Er is een adembenemend uitzicht over de kust, vanaf de kliffen. Het zeegezicht verandert constant terwijl het pad zich ontvouwt. Bezoek een gezellige smokkelaarsherberg om te genieten van heerlijke verse zeevruchten. En drink daarbij de robuuste lokale ales en ciders.

Deze kronkelende route passeert mooie kleine havens en fel onafhankelijke regionale hoofdsteden en provinciesteden. Het is geen grapje om de hele Way te lopen, dus voor wandelaars met minder tijd en/of energie is een ‘stap-voorstap’-benadering te kiezen die de mooiste plekjes uit het landschap kiest.

Meer informatie over deze wandelingen: www.greatenglishtrails.com