PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Perzik met pistachesausje

Een memorabel gerechtje om hemels van te genieten.

Ingrediënten

  • 2 dadels
  • 2 eetlepels gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • Mespuntje kaneel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 perziken
Bereiding

  1. Verwijder eventueel de pitten uit de dadels. Wrijf de dadels met de helft van de pistachenootjes fijn.
  2. Roer dit met een beetje kaneel door de yoghurt.
  3. Hak de rest van de pistachenootjes grof.
  4. Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Plaats de perziken op 2 bordjes en schep het sausje er op.
  5. Strooi de rest van de pistachenootjes er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kip op tijmaardappeltjes en broccoli.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie
155 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram