Perzik met pistachesausje

Getty Images

Een memorabel gerechtje om hemels van te genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 dadels
  • 2 eetlepels gepelde, ongezouten pistachenootjes
  • Mespuntje kaneel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 perziken

Bereiding

  1. Verwijder eventueel de pitten uit de dadels. Wrijf de dadels met de helft van de pistachenootjes fijn.
  2. Roer dit met een beetje kaneel door de yoghurt.
  3. Hak de rest van de pistachenootjes grof.
  4. Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Plaats de perziken op 2 bordjes en schep het sausje er op.
  5. Strooi de rest van de pistachenootjes er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kip op tijmaardappeltjes en broccoli.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur