Pompoensoep met appel

Deze heerlijke pompoensoep met appel is gezond en vult goed. De soep staat in ongeveer een half uurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 bosuitje of stukje prei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 dl appelsap
  • 1 klein blikje zwarte bonen

Bereiding

  1. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Snijd het teentje knoflook klein.
  3. Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 15 minuten gaar.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Snijd de tofu in blokjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin.
  9. Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder, peper en een beetje zout toe.
  10. Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  11. Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook.
  12. Schep het appel-tofumengsel door de soep.
  13. Garneer met de ringetjes bosui.

Tip: Lekker met meergranenbrood.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
320 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram