
Getty Images
Deze heerlijke pompoensoep met appel is gezond en vult goed. De soep staat in ongeveer een half uurtje op tafel en is geschikt voor 2 personen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 1 teentje knoflook
- 3 dl groentebouillon
- 1 ui
- 150 gram gerookte tofu
- 1 bosuitje of stukje prei
- 1 appel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 dl appelsap
- 1 klein blikje zwarte bonen
Voedingswaarden
Energie
320kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin.
- Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder, peper en een beetje zout toe.
- Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook.
- Schep het appel-tofumengsel door de soep.
- Garneer met de ringetjes bosui.
Tip: Lekker met meergranenbrood.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.