Mijn werkgever wil me geen loonstrook geven!

En hoe zit het met de jaaropgaaf?

Vorig jaar juni werkte ik twee dagen voor een vrachtbedrijf. Voor de circa 10 uur werk ontving ik €23,50 loon plus reiskosten. Omdat dat een belachelijk laag bedrag is, vroeg ik om een loonspecificatie. Inmiddels heb ik twee keer formulieren en een kopie van mijn legitimatiebewijs opgestuurd, maar wacht ik nog steeds op een reactie van de werkgever.

Iedere werknemer heeft recht op een loonstrook. Of iemand nu in vaste dienst is of flexwerker. Al heeft u maar een paar dagen voor een bedrijf gewerkt dan nog dient de werkgever een loonstrook te verstrekken.

Wat uw salaris betreft: dat moet wel bijna niet kloppen, het ligt op het niveau van een vijftienjarige.

Minimum eisen

De loonspecificatie hoort aan het eind van een periode (wekelijks, tweewekelijks of per maand) te worden gegeven. Daar moet minimaal op staan: het brutoloon en hoe dat is opgebouwd, inhoudingen (sociale premies, loonbelasting), de periode waarop de loonbetaling betrekking heeft, de eigen naam, het sofinummer.

Die loonspecificaties of loonstrookjes kunt u nodig hebben voor het aanvragen van belastingteruggaaf, uitkeringen etc.

Jaaropgaaf

Aan het einde van elk kalenderjaar krijgen werknemers van al hun (al dan niet tijdelijke) werkgevers een jaaropgave. Met behulp van die jaaropgave kunt u uw te veel betaalde belasting dus terugvragen.

Het spreekt dus vanzelf dat u een loonspecificatie dient te krijgen. Belt u nog eens met het bedrijf.

1 Reactie

Door Dafnis Adamus (niet gecontroleerd) op wo, 6-11-2019 - 21:35

Ik heb 2 maanden terug van dit jaar voor een detacheringsbureau gewerkt. Na app en mailen en bellen,tot geen een loonstrook.
Wat moet ik nu doen ?