Stelling: we moeten genoegen nemen met minder salaris

Oudere werklozen leveren fors in als ze een nieuwe baan vinden, zo bleek uit onderzoek van de UWV. Vindt u dat begrijpelijk of niet?

Hoe komt dat?

Het gaat vooral om hoogopgeleide 55-plussers op de administratieve markt, in de zorg, dienstverlening en de ict. Zij gaan er 20 tot 25 procent op achteruit als ze weer aan het werk komen.

De oorzaak is de concurrentie van jongeren, die massaal staan te trappelen aan de zijlijn en een stuk goedkoper zijn dan ouder personeel. Veel werkgevers zijn alleen bereid om senioren aan te nemen als zij genoegen nemen met een lager salaris. Jongeren gaan er op hun beurt iets op vooruit (3 tot 10 procent).

Eens of oneens?

Is het in uw ogen begrijpelijk dat we salaris moeten inleveren, of juist niet? Breng rechtsboven uw stem uit, en laat hieronder een reactie achter.

Lees ook: werkloos na je vijftigste, wat nu?

32 Comments

Door Hans (niet gecontroleerd) op do, 14-7-2016 - 18:57

Door de AOW leeftijd te verhogen wordt het probleem , zgn veroorzaakt door de vergrijzing verder naar voren gehaald waardoor een grote groep pensioengerechtigden plotseling geconfronteerd worden met een pensioengat wat niet te overbruggen is . Deze alles behalve humane regering weigert dit in te zien en draagt ook geen oplossingen aan. Volgend jaar mogen we weer naar de stembus .
Eens kijken of diezelfde pensioengerechtigden wederom massaal op de huidige regeringspartijen gaat stemmen.

Door TES (niet gecontroleerd) op wo, 22-6-2016 - 11:14

Onbegrijpelijk dat ouderen zo lang moeten doorwerken. Als ik al een baan zou kunnen krijgen moet ik zeker 50% inleveren.
Aan deze maatregel moet snel een eind komen.
Zorg dat de jeugd werk krijgt en zet de AOW leeftijd terug naar 65

Door Grietje (niet gecontroleerd) op zo, 19-6-2016 - 22:48

Dan nog iets: ik werk al vanaf mijn 16e levensjaar. Ruim 25 jaar in de commerciële dienstverlening tot ik na een lange periode van hard werken een burn-out kreeg. Daarna ben ik nooit meer in een vast dienstverband terecht gekomen. Heb van alles al gedaan en werd weer op straat gezet...leeftijd.
Nu ben ik gedeeltelijk afhankelijk van een IOAW uitkering en werk als verkeersregelaar die bij nacht en ontij uren lang op de benen/voeten staat. Het salaris (9,23 bruto per uur), inclusief mijn vakantiedagen en -toeslag worden voor 100 procent gekort op mijn uitkering! Hoe demotiverend is dat? Ik doe het omdat het werk -soms- leuk is en ik in ieder geval wat kan doen, maar zeg eens eerlijk, is dit eerlijk? Oh ja, nog ff, ben intussen 60 en wordt door de uitkerende instantie behandeld als een klein kind... "Ach, mevrouwtje...". Heb het helemaal gehad met deze overheid en zijn behandeling van ouderen. Ik mag dan nog niet eens klagen want ik ben gelukkig gezond!

Door Ing.V (niet gecontroleerd) op zo, 19-6-2016 - 10:32

Als excuus voor de de riante inkomens van de mensen aan de top wordt er altijd gezegd als je peanuts betaald krijg je monkyes , maar blijkbaar geld dat niet voor de gewone werknemers. De grote bedrijven maken nog altijd miljoenen winst en willen nog meer, ze hebben gewoon geld genoeg om de mensen fatsoenlijk te betalen maar maken misbruik van de crisis om nog meer te verdienen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 18-6-2016 - 12:27

ik vind dit niet begrijpelijk want wij krijgen bij ontslag geen bonis mee of wachtgeld ,nee wij worden gelijk gekort naar 80 of 70% van je loon
en als je dan nog ander werk kunt vinden ,moet je voor de 2de keer inleveren doordat de dan weer minder gaat verdienen en als het je niet lukt om wat voor rede dan ook om deze baan te behouden wordt je weer gekort omdat je dan weer maar 70% van dat loon krijgt , terwijl de kosten van alles omhoog gaan ( huur ziekenfonds enz ) blijven de lonen hetzelfde of gaan naar beneden ja en dan krijg je armoe en verdeeldheid in Nederland en dat begrijpt het kabinet nog steeds niet want zij verdienen 2 tot 3 keer zoveel als een gewone burger en krijgen 4 jaar wachtgeld mee DUS IN MIJN OGEN MOETEN DE LONEN EN DE AOW OMHOOG ZODAT ER MEER GELD ONDER DE MENSEN KOMT EN ER WEER MEER KAN WORDEN UITGEGEVEN EN DAT IS WEER GOED VOOR ONZE ECONOMIE

Door bms (niet gecontroleerd) op za, 18-6-2016 - 10:59

Werken is altijd beter dan thuis zitten
Lager qua salaris instappen, en geloof in je zelf houden.
Positief denken = dat het daarna er weer opbouw van beloning gaat komen.
Ervaring wordt altijd beloond
Uitstraling naar jongeren doet vreugde in het leven geven.

Door Roelfien (niet gecontroleerd) op vr, 17-6-2016 - 12:55

Jong en oud worden tegen elkaar uitgespeeld,ouderen hebben veel ervaring ik vind het onredelijk dat ze voor minder salaris moeten gaan werken,jongeren willen gelijk veel geld verdienen.

Door hidkees (niet gecontroleerd) op vr, 17-6-2016 - 10:42

Ouderen hebben veel meer ervaring, kennis en inzicht, ook op sociaal gebied.
Ik heb vaak gezien dat jongeren slordiger en langzamer werken, misschien met uitzondering van werk in de nieuwste (ICT)technologie.

Door E.B (niet gecontroleerd) op do, 16-6-2016 - 21:31

In nederland heeft men de mond vol van discriminatie, nou dat gebeurt nu ook met de ouderen. Heb al diverse banen gezien waar ik gelijk op zou willen solliciteren, maar in het kader van de bestrijding van de jeugdwerkeloosheid (ik begrijp ook wel dat die jongeren aan de gang moeten) mag men maar tot 27 jaar solliciteren. Zal voor de werkgever waarschijnlijk wel een subsidie aan verbonden zijn. De banen die nu nog wel beschikbaar zijn voor mij, zijn voor het minimumloon, of net iets daarboven. Heb altijd in de logistiek gewerkt, en had daardoor een 'redelijk' loon, maar als ik nu weer bij een werkgever aan de gang moet, kom ik net als met m,n huidige WW uitkering maar amper rond. Ik zou er ongeveer 30% !!! op achteruit gaan. En dan moet je ook nog maar hopen dat je contract verlengd wordt want anders krijg je WW over je veel lagere loon, en zit je gelijk aan de bedelstaf. We zijn hier in NL écht heel goed bezig :-(

Door Willem Barto (niet gecontroleerd) op do, 16-6-2016 - 21:27

Ouderen brengen heel veel ervaring mee waarvoor best betaald mag worden, deze ouderen kunnen heel goed de jongere werknemers de kneepjes van het vak bij brengen en zo zorgen dat ook de komende generatie echte vakmensen worden. Zelf ben ik 64 en door mijn werkgever te snel naar huis gestuurd i.v.m. bezuinigingen en goedkopere inleen krachten welke helaas geen verstand hadden van mijn werk en verkeerde beslissingen namen.
Kost veel maar die ouwe man koste meer.