Wat is het ideale vakantieland voor iemand met coeliakie?

Coeliakie-expert Lisanne Bosch geeft tips en advies

Getty Images

Ondergewicht, darmklachten, buikpijn, allergieën of intoleranties: het zijn zaken waar we vroeg of laat allemaal mee te maken kunnen krijgen. En dan ben je bij diëtist en coeliakie-expert Lisanne Bosch aan het juiste adres.

Zij geeft mensen meer controle over hun buikklachten zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS) of coeliakie en geeft praktische tips voor een gezond glutenvrij dieet. We spraken met haar op de Nationale GezondheidsBeurs 2018 over glutenvrij eten als trend en over het verschil tussen een allergie en intolerantie. Ook vroegen we wat nu het beste vakantieland is voor iemand met coeliakie en of glutenvrij eten voor iedereen gezond is. 

Lisanne Bosch is zelfstandig diëtist en coeliakie-expert bij Voedingsadvies Brabant en eet zelf om medische reden glutenvrij. Naast haar 'normale' werk heeft ze een half jaar onderzoek gedaan aan het UMC St. Radboud naar het in kaart brengen en het beantwoorden van voedingsgerelateerde vragen van jongvolwassenen met kanker. In 2014 begon ze aan de onderzoeksmaster Global Health. Tijdens deze tweejarige masteropleiding deed ze onderzoek bij het VU medisch centrum naar de botdichtheid van coeliakiepatiënten.

Auteur 
  • Franca van Dalen