Test: de beste virusscanner

Virussen waren niet alleen rond in de echte wereld, ook in de virtuele wereld zijn overal virussen. Computervirussen en andere malware kunnen flinke schade toebrengen. Met een goede virusscanner houdt u ze buiten de deur. De beste is...

 ... Avira Antivirus Pro. Dat blijkt uit een test in de Consumentenbond. De Avira Antivirus Pro (€35 voor één pc) beschermt zeer goed tegen malware. Bij de test op nepwebsites krijgt deze scanner het testoordeel 8,8, toch zijn er enkele pakketten die op dit punt nog beter uit de bus komen. Bij het scannen van een pc vol met virussen en bij de webtest komt Avira aanzienlijk beter uit de test dan nagenoeg alle anderen. Bij het gebruiksgemak ligt het testoordeel met een 7,2 iets lager. De meeste andere geteste virusscanners bieden meer gebruiksgemak.

Gratis

De beste gratis virusscanner is Avira Free Security Suite. Het verschil met de betaalde versie is gering. Op de webtest presteert de gratis versie iets minder dan zijn betaalde broertje. Ook het gebruiksgemak van de gratis versie is minder.

Het grootste verschil tussen de betaalde en de gratis versie is de irritatiefactor. De gratis versie plaatst regelmatig een advertentie op het scherm voor de betaalde versie of voor optionele (betaalde) onderdelen. Verder is er geen technische ondersteuning en heb je voor bescherming tegen phishingsites een browseruitbreiding nodig. Die laatste komt, aldus de testers, inclusief een ongevraagde prijsvergelijker voor online shoppen. De betaalde versie heeft dat niet.

Bron(nen):