PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

CBR moet website verbeteren

De Nationale Ombudsman heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) op de vingers getikt. De informatie over de gevolgen van een depressie voor de rijgeschiktheid is slecht vindbaar op de site. Het CBR moet dit verbeteren.

Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Ombudsman naar aanleiding van een klacht van een vrouw die haar rijbewijs wilde verlengen. Vanwege suikerziekte controleert het CBR of de vrouw nog rijgeschikt is. Zij vult op een verklaring in dat ze vanwege een depressie een psychiater bezoekt. Zij is verbaasd dat iemand pas rijgeschikt wordt verklaard een jaar nadat de depressieklachten zijn verminderd. Deze informatie staat niet op de website van het CBR. Zij vraagt een herkeuring aan, maar het CBR schrijft haar dat een herkeuring geen zin heeft. De vrouw dient daarop een klacht in bij de ombudsman.

Persoonlijk contact

De Ombudsman concludeert dat de informatie op de website tekortschiet. Ook is het niet passend dat de vrouw een brief ontving. Het CBR moet persoonlijk contact opnemen en daarnaast de informatie beter vindbaar maken.

Bron: www.nationaleombudsman.nl