De ‘limousinestop’: zo rem je zonder schok

Als je abrupt moet remmen, maar ook bij remmen in het algemeen, kom je vaak met een flinke schok tot stilstand. Dat kan heel vervelend zijn als je bijvoorbeeld kwetsbare mensen aan boord hebt. Met de ‘limousinestop’ bespaar je de inzittenden een hele hoop leed. Zo werkt het.

Bij een limousinestop trap je eerst hard de rem in. Als je bijna tot stilstand bent gekomen, laat je de rem langzaam opkomen tot je helemaal stil staat. Zo komt je auto niet met een schok tot stilstand, maar juist heel rustig. Je auto komt niet (of nauwelijks) uit de vering als hij stilstaat. Prettig voor als je kwetsbare goederen vervoert of met andere mensen in de auto zit. 

Winter

In de winter kun je met deze techniek het wegdek testen op gladheid. Je merkt dan hoever je doorglijd zonder de harde schok van het remmen. Let wel op: het is even oefenen voordat je de techniek onder de knie hebt. 

Hoe ziet dat er dan uit?

In deze video legt Wyatt Knox, een Amerikaanse rallyrijder, uit hoe je de ‘limousinestop’ het beste kunt gebruiken en kun je meekijken in zijn auto om te zien hoe hij de stop uitvoert (let op: de video is Engelstalig). 

Bron: AD.nl