Op vakantie met de auto? Laat je auto eerst even nakijken

Nu we weer op vakantie mogen (het zij met de nodige maatregelen), gaan veel mensen met de auto. Maar die auto heeft in veel gevallen maandenlang stilgestaan en dat kan onderweg voor problemen zorgen. De ANWB en BOVAG adviseren daarom om je auto eerst te laten nakijken.

Een lege of een kapotte accu, verstopte leidingen, misvormde (vierkanten) banden of zelfs verontreinigde brandstof: het kan allemaal voorkomen als je de auto een langere periode niet gebruikt. Als je dan een ritje van 1500 kilometer gaat maken, dan kan het zijn dat er problemen optreden. “Zeker oudere voertuigen die altijd op 98-benzine reden en nu op E10, moeten opletten", zegt BOVAG tegen RTL Nieuws. "Voor die auto's geldt een kortere houdbaarheidsdatum op de kwaliteit van de brandstof.”

Naast de situatie rondom corona moet je ook nog denken aan andere ‘gewone’ dingen zoals een milieusticker of andere benodigdheden. Deze onderdelen verschillen vaak per land, dus dat vergt wat huiswerk. De Reiswijzer van de ANWB laat per land zien waar je aan moet denken als je op reis gaat. Zodra de situatie wijzigt, wordt de wijzer aangepast. Je bekijkt de Reiswijzer hier.
 

Bron(nen):