
Gebruikers van sommige parkeerapps kunnen problemen hebben met hoge kosten. Ook kunnen er problemen met de klantenservice zijn. Toch zijn consumenten over het algemeen tevreden met hun parkeerapps.
Dat blijkt uit een enquête van de Consumentenbond onder gebruikers van tien verschillende parkeerapps. Hoge parkeerkosten kunnen bij parkeerapps optreden als de parkeeractie niet wordt beëindigd bij het wegrijden. De kosten tikken dan door. Een app kan bij het wegrijden een waarschuwing geven voor een lopende parkeeractie. Slechts drie van de tien onderzochte apps doen dit. Dat zijn Stadsparkeren, Flitsmeister en Easypark.
Bij zeven van de tien parkeerapps is het mogelijk een eindtijd in te stellen. Dat zijn Tango, Rabobank, APP/SMSParking, Stadsparkeren, Ease2pay on the go, Yellowbrick en EasyPark. Met een eindtijd lopen de kosten ook niet door na het verstrijken van de tijd.
Tweede kritiekpunt van gebruikers is dat de klantenservice veel te wensen over laat en dan vooral de bereikbaarheid. Verschillende klantenservices zijn na kantooruren niet te bellen en sommige zijn helemaal niet telefonisch bereikbaar.
Toch zijn de meeste gebruikers tevreden over hun app. Vooral Tango Parkeren (9,3) en de Rabo App (9) scoren hoog. Gebruikers van EasyPark zijn het minst tevreden. Zij geven de app een 6,3, vooral vanwege de slechte bereikbaarheid en de hoge kosten. In mei dit jaar paste EasyPark zijn tarieven aan, waardoor parkeerders soms zeven euro meer kwijt zijn voor een parkeersessie.