Veel automobilisten te duur verzekerd

Getty Images

Ruim een op de vijf automobilisten (22 procent) kiest bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering voor een te uitgebreide dekking. Het gevolg is dat zij onnodig veel premie betalen.

Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In het onderzoek is gekeken of de gekozen dekking past bij de waarde en de leeftijd van de auto. Vooral automobilisten die eigenlijk voldoende hebben aan de verplichte WA-verzekering kiezen regelmatig een hogere dekking. Een op de zes kiest zelfs voor de meest uitgebreide all risk autoverzekering. Veel automobilisten doen dit omdat ze bang zijn dat ze anders de schade niet kunnen betalen. Dat is xdeels een misvatting. In praktijk krijg je bij een schade in verhouding nog maar weinig terug bij een oudere auto die al flink in waarde is gedaald.

Onderverzekering

Uit het onderzoek blijkt ook dat sommige automobilisten een te lage dekking kiezen. Automobilisten met een vrij nieuwe auto of een auto die nog veel waard is, kunnen het beste kiezen voor de uitgebreidste all risk autoverzekering. Toch kiest een op de acht voor een lagere dekking. Zij betalen daardoor een lagere premie, maar bij een grote schade moeten ze dan een flink bedrag zelf betalen.

Bron: Geld

Auteur 
  • Perry van Dijk