Hoe kiest u de beste broker?

Getty Images

U kunt kiezen uit veel verschillende beleggingsrekeningen van brokers, maar welke is de beste?

Een vraag die bij veel beleggers leeft, maar de beste broker kan voor veel beleggers anders zijn en is afhankelijk van uw situatie. In dit artikel geven we u 3 tips bij de zoektocht naar uw ideale online broker.
 
1. Denk goed na over hoe u wilt beleggen
Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over hoe actief u wilt handelen op de beurs en in welke producten. Als u veel en actief handelt zullen transactiekosten een grote invloed hebben op het rendement. Het verschil tussen de tarieven in de verschillende producten bij brokers kan erg groot zijn. Een goede vergelijking tussen de kosten bespaart u daarom al snel veel geld.
 
2. Vergeet de overige kosten niet
Baseer uw keuze niet alleen op de transactiekosten en servicekosten. Het loont ook om kritisch naar de overige kosten te kijken. De partij met de laagste transactiekosten is namelijk niet altijd de meest voordelige broker. Dit kan bijvoorbeeld gelden wanneer u gebruik maakt van cash settlement, assignment van opties of uitbetaling van dividenden. Deze kosten kunnen sterk variëren per broker. Bekijk dus ook de overige kosten en voorkom verrassingen achteraf.
 
3. Bekijk de mogelijkheden van het online platform
Het handelsplatform is een belangrijk aspect in de keuze voor een broker. Hier plaatst u de orders, vindt u de financiële informatie en doet u analyses. Daarom is het van belang dat het platform gebruiksvriendelijk is en helpt bij het maken beleggingsbeslissingen. Denk hierbij aan:
- Welke (koers)informatie is er te vinden en wat zijn eventuele kosten hiervoor?
- Heb ik de beleggingstools en ondersteuning die ik nodig heb?
- Is er een demoaccount waar ik mee kan oefenen?

Brokers vergelijken kan hier >>

Auteur 
  • Webredactie