PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bespaartips januari 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe set bespaartips!

1.            Lease een auto. Lukt het u als 70-plusser niet meer om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe auto, dan is leasen van een auto misschien een oplossing. De meeste verhuurders hebben geen leeftijdsgrens. Let op, het contract loopt ook door na overlijden. Een ander punt om alert op te zijn is de verzekering, uw huidige no-claim raakt u vaak kwijt, dat zijn negatieve effecten.

2.            Goedkoper printen. De printer die u koopt is vaak zeer betaalbaar, de inkt is juist duur. Voor die dure inkt of als u een laserprinter gebruikt, de toner, zijn vaak alternatieven beschikbaar. Met die alternatieven bent u bij inktjet tot 75 procent goedkoper uit, bij een laserprinter 60 percent.

3.            Toeslagen aanvragen. Ontvangt u geen zorg- of huurtoeslag en meent u daar toch recht op te hebben, dan kunt u tot 1 mei 2017 de toeslag voor 2016 nog aanvragen. Hebt u uitstel van het doen van aangifte gekregen dan is die uiterste aangifte datum ook de datum waarop u nog een toeslag aan kunt vragen. Let wel op, u krijgt de toeslag eerst toegewezen, pas achteraf controleert de Belastingdienst. Blijkt dan dat u toch geen recht had, of minder dan eerst is toegezegd, dan moet u het teveel terugbetalen. Andersom kan natuurlijk ook, hebt u te weinig ontvangen, dan krijgt u alsnog waar u echt recht op had.

4.            Goedkoper parkeren. Gaat u vliegen en controleert u via het internet de parkeertarieven, dan wordt u overstelpt met alternatieven. Een bezoek aan een ‘vreemde’ stad kan u ook dat voordeel opleveren. Zoek eerst op internet welke tarieven een gemeente waar hanteert en parkeer goedkoop of gratis. Is dat teveel moeite download dan op uw smartphone een van de vele aanbieders van parkeren, vooral Parkmobiel is populair. U betaalt dan een aanvangstarief (vaak 25 cent) en betaalt na tijdig afmelden daarna nooit meer teveel voor uw parkeren.

5.            Goedkope boeken. Steeds vaker zie je in wijken kleine kastjes met daarin gratis boeken aangeboden. De bedoeling is vaak dat u, als u een boek meeneemt, u er een boek terugplaatst. Op die manier kunt u gratis lezen en puilt uw boekenkast niet uit. Zelfs sommige AH-filialen kennen deze service al.

6.            Eenvoudig testament. Wilt u alleen een executeur benoemen of een of twee erfgenamen benoemen als u zelf geen kinderen hebt, doe het dan simpel. Overweeg dan eens de notarisservice van de Hema of een andere goedkope testamentservice, die u via het internet wordt aangeboden, zoals de doehetzelfnotaris.nl. Toch liever een echte notaris? Zoek dan op degoedkoopstenotaris.nl naar de voor u voordeligste notaris.

7.            Voorkom problemen. Er zijn en blijven altijd bedrijven actief die u geld uit de zakken willen kloppen. Momenteel zijn Nr1voordeelsite en fruitslim actief. U zegt per ongeluk ja of vraagt de boel eerst maar eens op te sturen en vervolgens zit u aan nota’s en incasso’s vast. De beste remedie bij telefonische verkoop of verkoop op straat of beurzen blijft toch om eerst te weten of het bedrijf deugt en dan pas met ze in zee te gaan. Bij twijfel niet doen.

8.            Doe het met een oudje. Het model smartphone van twee jaar terug werkt vrijwel net zo goed als het nieuwste model. Hecht u er weinig waarde aan om met de nieuwste Samsung of IPhone rond te lopen, koop dan een oud model Smartphone. Samen met een sim-only abonnement bent u wel zo goedkoop uit.