PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Bespaartips maart 2017

Maart roert zijn staart! Gaat u deze maand nog besparen op uw uitgaven? De beste tips.

1.            Gebruik de wasmachine zuinig. Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine letten de meeste kopers scherp op het energiegebruik. Is de nieuwe wasmachine echter geplaatst dan is het bij vier op de tien kopers gedaan met de passie voor zuinigheid. Door het eco-programma links te laten liggen, gebruikt de wasmachine tot bijna de helft meer stroom Het eco-programma doet er wel langer over, maar wast net zo schoon als de snellere was op 40 graden en een stuk goedkoper.

2.            Erfbelasting is een schuld. Is er een erfenis vrijgevallen dan moet u de waarde van de onverdeelde boedel bij de aangifte inkomstenbelasting opgeven. Deze verschuldigde belasting mag u anders dan bij andere belastingschulden als schuld opgeven in box 3. Laat de ‘aftrekpost’ niet liggen.

3.            Online shoppen is goedkoper. Volgens een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) waren consumenten met hun webaankopen afgelopen jaar gemiddeld 6,5 procent goedkoper uit ten opzichte van fysieke winkels. Dat voordeel zit vooral in het gemakkelijker vergelijken van de prijzen.

4.            Stel een aankoop uit. Is de aankoop die u wilt doen wel echt nodig? Door er nog een nachtje over te slapen verdwijnt de eerder vermoede absolute noodzaak vaak en houdt u uw geld in uw zak. Uitstellen voorkomt veel impulsaankopen.

5.            Betaal contant. De winkeliers en ook de overheid stimuleren ons om minder aankopen contant te doen. We kunnen pinnen, contactloos betalen en onze boodschappen afrekenen zonder kassière. Toch kun je beter contant betalen, dan heb je en houd je meer overzicht over je financiën en kom je met je geld niet steeds een stukje maand te kort.

6.            Bewaar uw aangiftes. Koopt u lijfrentes of legt u geld in op een bankspaarrekening waarvan de inleg niet aftrekbaar is bij de inkomsten belasting, bewaar dan uw aangiftes. Houdt de uitkerende instantie later inkomstenbelasting in, dan kunt u met uw oude aangiftes aantonen dat er nimmer een belastingvoordeel is geweest en dat er dus ook geen inkomstenbelasting over mag worden ingehouden. Wel moet u het saldo van de polissen opgeven in box 3. Daar zijn ze wel belast, maar veel lager.

7.            De Nokia 3310 doet het weer. Het oude succesnummer van Nokia, de Nokia 3310 is weer in productie genomen, nu met kleuren scherm en een batterij die wel tot een maand meegaat. Verder kun je met deze gouwe ouwe vooral bellen. Koopt u deze telefoon (€49) samen met een SIM-only abonnement, dan belt u lekker goedkoop zonder alle toeters en bellen van een smartphone.

8.            Vang regenwater op. Door een regenton tussen de hemelwaterafvoer te plaatsen, vangt u regenwater op waarmee u later de tuin kunt besproeien. Dat scheelt in de kosten.