PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Gratis boodschappen door 'extreme couponing'. Kan dat in Nederland?

Misschien heeft u het al eens op tv gezien: de Amerikaanse televisieserie Extreme Couponing. Honderden dollars besparen op boodschappen, iedere week opnieuw. Door bonnen verzamelen halen mensen karren vol gratis boodschappen binnen. Ook iets voor u? Wij namen dit fenomeen onder de loep.

Iedere week een kar vol gratis boodschappen, enkel door het verzamelen van kortingsbonnen. Dat klinkt als een droom die werkelijkheid wordt. Voor de deelnemers aan het programma Extreme Couponing is het een beroep geworden. Ze verzamelen de hele dag door bonnen en betalen winkelwagens vol gratis boodschappen met hun krantenknipsels. Ik hoor om mij heen mensen zeggen ''Kon ik dat ook maar!'' Ik snap het, want het ziet er allemaal zo voordelig uit. Soms krijgen de coupon-fanaten nog geld toe van de winkel!

Wat is het precies?

Extreme couponing is in feite het 'extreem' verzamelen van kortingsbonnen voor supermarkten. Die bonnen staan in zondagskranten, websites, winkels zelf en in folders. Er gaat uren werk zitten in het verzamelen van al die voordeelcoupons. Deelnemers stoppen hun bonnen in speciaal gemaakte mappen om ze te ordenen en mee te kunnen nemen. Tijdens het programma wordt de werkwijze toegelicht. Voordat men naar de winkel gaat met de mapjes, maken ze lijsten met wat er gekocht moet worden en welke bonnen worden ingewisseld. Het is een soort militaire operatie. Men stippelt heel precies uit welke producten in welke hoeveelheden worden gekocht om de juiste hoeveelheid korting te krijgen. Dan worden alle boodschappen en bonnen gescand. De prijs lijkt uit te komen rond de 300 a 500 dollar. Nadat de bonnen zijn gescand, hoeft men bijna niets meer te betalen. Soms krijgt de deelnemer nog geld toe van de winkel! Klinkt bizar, nietwaar?

Maar kan dit ook in Nederland? Lees de rest van dit artikel op 'Meer Geld, Minder Stress': Extreme couponing in Nederland… Kan dat? van online blogger Sjoukje Bakker.