Heerlijke zomerse, zonnige zuinigheid!

Marieke Henselmans
Eigen beeld

Bespaar-expert Marieke Henselmans geeft slimme tips voor een zuinige zomer, want als je het handig aanpakt is de zon je beste vriend!

Gratis geluk door vallende sterren

Gratis sterrenkijken: als het weer mee werkt, dat wil zeggen: bij donkere heldere hemel, zijn er op 13 augustus rond 4:45uur ongeveer 10–18 meteoren, ofwel vallende sterren te zien. Deze website biedt meer informatie.

Eindelijk stoppen met roken

In 2021 hebben minder mensen een poging gedaan om te stoppen met roken dan in 2020. Het aantal rokers in Nederland is dit jaar dan ook niet verder afgenomen. Dat is super jammer, want stoppen met roken is de meest effectieve manier om te besparen en vooral je gezondheid te verbeteren. Kijk welke gratis hulp (ook zonder eigen bijdrage) er te vinden is op www.ikstopnu.nl. PS: roken is ook niet goed voor je huid.  

Warm of koud douchen?

Wim Hof, de ‘íce-man’ vertelde op tv bij ‘Renze’ dat je bij hitte ’s ochtends vroeg juist warm moet douchen, waardoor je het de hele dag koeler zou hebben. Nu ben ik nooit zo van die uitersten, ijsbaden, of heet douchen, maar meer van het midden. Lauw douchen, en aan de lucht opdrogen, dat helpt zeker bij warmte.

Kom er maar in, warmte 1

Er komen vast nog warme dagen. Maak je niet te druk maar blijf zelf cool. Draai relaxte rustige muziek, stel inspannende klusjes uit. Zet flessen kraanwater in de koelkast en drink extra. Geen frisdrank, van de zoete smaak krijg je dorst. Hou ramen en gordijnen aan de kant van de zon dicht. Zet ’s avonds, als het afkoelt, alles tegen elkaar open (met de lichten uit) met een ventilator. Ook slim: gebruik de warmte als super-droger. Was dekbedden, dekbedhoezen, matrasbeschermers en  gordijnen omdat die bij warmte snel buiten drogen. Zet gymschoenen met wat biotex in een emmer onder water met een steen erop een nacht in de week. ’s Ochtends afborstelen en in de zon laten drogen.

Anti-rimpel crème en poeder

Vooral op sociale media zie je veel enthousiaste reclame voor (dure) crèmes en poedertjes met collageen. Volgens dermatoloog Amanda Onderdijk zou het wel iets kunnen schelen, maar het wetenschappelijk bewijs is nog helemaal niet rond. Wel is het zeker dat het eten van teveel suiker slechte invloed heeft op het eigen collageen.

Dit helpt nu echt tegen rimpels

Dezelfde dermatoloog als hierboven zegt dat als je je huid wilt beschermen tegen veroudering je het beste consequent en royaal kunt smeren met goede zonnebrand. Negentig procent van de rimpels wordt veroorzaakt door de zon. De beste zonnebrand volgens Consumentenbond is Dr. Jetske Ultee Suncover lotion (€16), Beste koop is Cien Sun (Lidl) Sun Lotion 30 (€ 4,70). Beide beschermen goed tegen UVA straling.

Lezing ‘Vrolijk besparen’

Kom je ook naar de 50+Beurs? Met een beetje geluk bespaar je de kosten van het kaartje en meer, door één van mijn lezingen bij te wonen. Elke dag (behalve zaterdag) over ‘Vrolijk besparen’ en ‘De betaalbare uitvaart”. Kunnen we elkaar ook een zien. Ik verheug me er nu al op!

Nog meer besparen? Kijk op bespaarboeken.nl

 

 

Auteur 
  • Marieke Henselmans