Voordelig nazomeren met Marieke

Marieke zorgt voor een heerlijke nazomer, met voordelige online deals, gratis uitjes, goedkope ongediertebestrijding en met een beetje geluk: extra geld voor huurders! Lees hier haar bespaartips voor september.

Retourdeals

Artikelen die online zijn gekocht en terug gestuurd, de zogenaamde retouren, worden opnieuw aangeboden. Ze hebben somseen krasje of deukje, maar zijn goedkoper en hebben volledige garantie. Op de Coolblue website  zie je of er een ‘voordelige tweedekans’ beschikbaar is. Bol.com en Blokker verkopen hun retouren met minder korting.

Goedkoop van de muggen af...

Omdat de zomer niet zo warm was, zou het kunnen dat er nog een muggen-piek in september komt. Investeer eenmalig in een hor in je slaapkamerraam, en zet ’s avonds geen ramen open als binnen het licht aan is. Preventie is alles. Een klamboe helpt en een ventilator. Kijk hier hoe je een muggenval van een plastic fles maakt.

...en de fruitvliegjes...

Ook fruitvliegjes blijven actief. Preventie is om geen fruit open en bloot neer te leggen, maar in de koelkast. Koop geen bestrijdingsmiddelen, duur en slecht voor milieu. Maak een fruitvliegjesval door restje wijn in een glas te doen, met plastic folie eroverheen. Prik met een vork of prikker gaatjes in de folie. De fruitvliegjes kunnen wel erin en niet eruit. Zet de val bij je raam, niet bij het fruit in de buurt.

...en de muizen!

In het najaar gaan muizen op zoek naar een warme plek. In september  heb je nog tijd voor preventie. Het is altijd het beter eetbare zaken ‘muisveilig’ opgeborgen te hebben. Dat wil zeggen: in afgesloten potten, flessen, bussen of trommels van glas of blik. Dus geen havermout in een kartonnen pak in de kast zetten. Bekijk je huis op plaatsen waar muizen erin kunnen, en stop gaatjes dicht. Een gaatje van een centimeter is voor een muis genoeg.

Extra geld: Huurtoeslag

Mensen die niet voor huurtoeslag in aanmerking kwamen omdat ze ‘iets’ teveel inkomen hebben, of omdat de huur iets te hoog was, doen er goed aan te controleren hoe de beoordeling nu uitvalt, aldus de Woonbond. De regels zijn sinds 2020 iets soepeler, dankzij een wetswijziging. Tot 1 september is het nog mogelijk om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen. Doe hier een proefberekening.

Goede betaalbare fiets

Wil je een betaalbare goede fiets. Kijk dan eens bij cheapassbikes. Daar zie je gebruikte merkfietsen, die onder leiding door ‘rugzakjongeren’ zijn opgeknapt. Er worden zoveel fietsen ten onrecht afgedankt. Dit is duurzaam en niet duur. Je kunt online een fiets uitzoeken, er is een keuzehulp. Je kunt fietsen laten ombouwen tot Ebike.  Je krijgt garantie en ze worden gratis bezorgd.

Gratis: Open Monumentendag

Elk jaar in het 2e weekend van september (in 2021 dus de 11e en 12e openen tijdens Openen duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Er zijn ook veel virtuele rondleidingen. Je kunt op de site aangeven wáár en hoe je wilt kijken. Soms moet je wel aanmelden. Kijk op deze website!