Prijswinnende app ondersteunt mensen met MS

BladdeRunner, een slimme 'plas-app', heeft The World vs. MS-wedstrijd gewonnen. Innovators werden uitgedaagd om met initiatieven te komen die MS-patiënten in hun dagelijks leven kunnen helpen.

Hulp bij blaasproblemen

De app beschikt over verschillende functies. Van een dagboek waarin gebruikers informatie kunnen opslaan, tot een digitaal platform waarop ze contact met andere MS-patiënten kunnen zoeken. Gebaseerd op de informatie die mensen zelf toevoegen, voorspelt de app mogelijke toiletbezoeken. Het stuurt voor die momenten notificaties en zoekt automatisch naar sanitaire voorzieningen in restaurants, winkelcentra en andere locaties.

Volgens de jury sluit de BladdeRunner app daarmee goed aan op de behoefte van mensen met MS. Maar liefst twee op de vijf patiënten ervaren blaasproblemen. 

De beloning

Om de app verder te ontwikkelen, ontvangen de winnaars een bedrag van 100.000 euro. De komende anderhalf jaar worden zij begeleid door experts. Volgens Tom Snow, Vice President van Sanofi Gezyme’s MS Franchise Europe, is BladdeRunner de terechte winnaar: "Door het innovatieve concept en het gebruiksgemak zal de app ongetwijfeld mensen met MS helpen."

Bron: Sanofi

1 Reactie

Door Caroline, Holland (niet gecontroleerd) op za, 18-2-2017 - 10:21

Bladerunner lijkt me geweldige app. Ook voor ouderen. Komt er ook optie voor invalidentoilet ken iemand die daar heel blij mee zou zijn