Helpt sinaasappelsap bij een blaasontsteking?

Getty Images

Ik heb al jaren last van blaasonstekingen, hoewel ik dagelijks vitamine C en cranberrytabletten inneem. Ook eet ik elke dag zeker één sinaasappel en daarnaast drink ik twee of drie glazen verse jus d'orange. Uiteindelijk gebruik ik maar weer antibiotica.
Komen er te weinig zuren in mijn lichaam en heb ik uiteindelijk onvoldoende weerstand?

Marij

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Wat vervelend dat je zo vaak blaasontsteking hebt. Er is veel discussie of vitamine C of cranberry helpt.

Suiker

Er is niets mis mee om af en een glas sinaasappelsap te drinken. In sinaasappelsap zit echter wel suiker, als je er veel van neemt krijg je ongemerkt veel calorieën binnen.

Advies

Mijn advies is: zorg voor een goede weerstand door gezond te eten (onder andere twee stuks fruit per dag en af en toe een glas sap ter vervanging van een stuk fruit mag), voldoende te drinken (1,5 tot 2 liter per dag), beweeg regelmatig en slaap voldoende. Zo hoop ik dat je minder snel een blaasontsteking oploopt.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.