Kip met groente uit de oven

Een lekker licht kipgerecht, met verse groenten. Bevat slechts 392 kcal. per persoon en is heerlijk met ijsbergsla.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 50 ml magere Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 800 gram krieltjes
  • 1 rode peper  

Bereiding

Marinade

• Hak het teentje knoflook fijn
• Meng de yoghurt met de paprikapoeder, komijnzaad, knoflook en 1½ eetlepel olijfolie
• Snijd de kipfilet in blokjes
• Roer de blokjes kipfilet door het yoghurtmengsel
• Laat dit 2 uur marineren

Bereiden ovenschotel 

• Verwarm de oven op 180 graden
• Snijd de tomaten in plakken
• Snijd de ui in dunne ringen
• Snijd de krieltjes doormidden
• Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringetjes
• Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal
• Verdeel de ui, peper, doperwten en aardappel er over heen
• Verdeel de plakken tomaat erover
• Voeg 1 dl water toe en besprenkel de schotel met 1½ eetlepel olijfolie
• Dek de schotel af en zet hem 45 minuten in de oven

Aantal personen

4
Energie
394 kcal