3 doe-tips voor in het weekend: wat kun je nog wel doen?

Morgen begint het eerste weekend onder de coronamaatregelen. Evenementen en beurzen zijn afgelast en eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Wat kun je nog wel doen?

De buitenlucht in

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken en contacten te vermijden, maar we zijn (nog) niet in volledige lockdown. Dat betekent dat we gewoon de deur uit mogen voor een boodschap, maar ook voor een fijne wandel- of fietstocht. Met het zachte lenteweer in aankomst is dat niet alleen goed voor de geest, ook het lichaam heeft hier baat bij. Zo is in beweging zijn goed voor de bloedtoevoer naar onze hersenen en longen, en worden de luchtwegen geventileerd: optimaal als het gaat om virusbescherming.

Op het internet is voldoende inspiratie te vinden voor mooie fietsroutes en wandeltochten. Let op wanneer u de route verder van huis zoekt: Het openbaar vervoer gaat vanaf zaterdag 21 maart over op een speciale basisdienstregeling waardoor er fors minder treinen rijden dan gebruikelijk.

Een film kijken

Veel bioscopen zijn inmiddels gesloten. Thuis is het kijken van een film via een dienst als Netflix een goede optie. Het ruime aanbod op streamingssites zal ook voor de meest kieskeurige kijker interessant zijn. Eenzaam hoeft een filmavond met sociale onthouding niet te zijn: tegenwoordig is er een ‘Netflix Party’-tool. Dit programma synchroniseert de video’s zodat je samen kunt kijken en bevat ook een groepschat waarin commentaar gedeeld kan worden.

Niet iedereen kan zich tijdens deze crisis betaaldiensten veroorloven. VodafoneZiggo en KPN komen thuiszitters tegemoet en laten klanten betaalzenders gratis bekijken. Ook het IDFA stelt een aantal documentaires kosteloos ter beschikking.

Eerder deze week tipten Pluslezers hun favoriete tv-series.

Opruimen

Nu we dagenlang binnen zitten en het dagelijkse leven is platgelegd, zijn we allemaal een beetje ontregeld. Om weer wat orde in de omgeving te scheppen is het doen van de lenteschoonmaak geen slecht idee. Wanneer het leven weer op gang komt heeft u de grote schoonmaak er al opzitten, en zolang u binnen moet blijven heeft u wat rust. Want: ‘opgeruimd huis, opgeruimd hoofd’.

Daarnaast laten we langzamerhand de regenachtige winter achter ons, en kunnen we weer vooruitkijken naar zachtere weersvoorspellingen: des te meer een reden om ook de tuin flink onder handen te nemen.