5 positieve nieuwtjes uit coronatijd

Door al het negatieve nieuws in coronatijd, lijkt het af en toe alsof er weinig goeds gebeurt. Maar juist nu is iedereen toe aan een portie positief nieuws. Gelukkig zijn er ondanks corona, of zelfs door corona, nog genoeg mooie nieuwtjes in ons land.

Meer zeeschildpadden

Voor de zeeschildpadden bij Turkije heeft corona iets positiefs gebracht: nog nooit waren op de stranden zoveel nesten. Dat komt doordat wij door het coronavirus niet op vakantie gaan. Slecht voor de mens, goed voor het dier. 

1.000 euro extra belastingvrij schenken

Vorig jaar (2020) mocht je nog ruim 5.500 euro belastingvrij schenken aan kinderen en ruim 2.200 euro aan anderen. Normaal gesproken stijgen deze vrijstellingen een beetje mee met de inflatie, maar door de corona-crisis biedt de overheid meer ruimte voor schenkingen. Daarom komt de vrijstelling voor schenkingen aan kinderen in 2021 uit op 6.604 euro en voor anderen op 3.244 euro.

Meer frisse lucht

Door de lockdown is er minder economische activiteit en dat komt de luchtkwaliteit ten goede. Wereldwijd was er een afname van 8,8 procent in CO2-uitstoot in de eerste helft van 2020 ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature. 

Politie brengt eerbetoon aan ongeneeslijk zieke vrouw

Tientallen agenten van de politie Burgwallen (Amsterdam) brachten afgelopen week een eerbetoon aan Melissa (24). Ze is ongeneeslijk ziek en deelt haar gevecht tegen kanker op Instagram @mijnkwaadbloed. Afgelopen week sliep ze met haar moeder in een hotel op de dam en postte hierover op haar Instagramaccount. De politie zag dit en besloot dat Melissa een lichtpuntje verdiende. Politieauto’s en -motoren verzamelden zich op de Dam met de zwaailichten aan:

De 90-jarige Betty schreef een boek

De 90-jarige Betty de Wit uit Harderwijk heeft het thuiszitten goed benut: ze heeft een eigen boek geschreven. ‘In lockdown met de Kat’ heet het, vol met coronacolums die ze zelf geschreven heeft. Iedereen in haar familie heeft een steentje bijgedragen.