Coronatest aan huis van start

Thuiszorg West-Brabant begint op verzoek van de GGD mensen thuis te testen op het coronavirus. Dat verlaagt de werkdruk in teststraten en zorgt dat kwetsbare mensen snel duidelijkheid hebben.

Deze dienst is bedoeld voor mensen met beperkte mobiliteit. Zij ontvangen bezoek van het 'virale team’ van TWB en krijgen aan de keukentafel de inmiddels bekende swapstaafjes in neus en keel.

'Het gaat precies hetzelfde als in de teststraat. Onze mensen dragen beschermende kleding, de monsters worden in een Roosendaals laboratorium gecheckt en een dag later krijgen ze de uitslag via hun huisarts,' aldus bestuurder Christ-Jan Danen, Thuiszorg West-Brabant.

Vooralsnog gaat het om alle minder-valide mensen met verdachte verschijnselen in negen West-Brabantse gemeenten: Etten-Leur, Zundert, Rucphen, Halderberge, Roosendaal, Moerdijk, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Danen verwacht dat dit initiatief snel navolging krijgt in het hele land. 

Maar al u zich nog fit voelt, kunt u het huisbezoek wel vergeten. 'Pas na triage, een beoordeling, worden cliënten met verdachte symptomen door GGD en huisarts naar ons doorverwezen. Dat voorkomt misverstanden en zorgt ook dat kosten worden vergoed.'

Bron: BN de Stem