Eenzaam door coronacrisis? De Luisterlijn biedt een luisterend oor

Getty Images

Nu veel ouderen geïsoleerd raken door de strenge maatregelen tegen het coronavirus, start Omroep MAX samen met de Luisterlijn een grote campagne om aandacht te vragen voor deze kwestie.

Het advies om sociale contacten te vermijden, met name het contact met kwetsbare ouderen, treft deze groep hard. Door dit gebrek aan sociaal contact neemt de eenzaamheid toe en kunnen ouderen hun angsten en zorgen met niemand meer delen.

Omdat ouderen die geïsoleerd zijn geraakt of dreigen te raken maximale aandacht nodig hebben, is Omroep MAX een campagne gestart in samenwerking met De Luisterlijn. Bij de anonieme lijn kunnen mensen terecht die zich angstig of eenzaam voelen, of om andere redenen behoefte hebben aan een luisterend oor.

Vanaf dinsdag 17 maart 2020 zendt Omroep MAX op radio en televisie reclamespotjes uit waarin omroepbaas Jan Slagter een oproep doet om er voor elkaar te zijn, zonder bij elkaar te zijn. De ledenwerftijd die alle publieke omroepen jaarlijks van de NPO krijgen, stelt Omroep MAX beschikbaar voor de radio- en televisiespots voor de Luisterlijn.

De Luisterlijn is te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief). Mailen of chatten is ook mogelijk via www.luisterlijn.nl. De Luisterlijn biedt een luisterend oor, maar is er niet om medische vragen te beantwoorden.

Bekijk hier het verhaal van een van de vrijwilligers.

Auteur 
Bron 
  • Omroep Max