GGD’er gearresteerd voor coronatest oplichting

Een medewerker van het nationale coronanummer heeft getracht patiënten die een gratis coronatest wilden doen op te lichten. De medewerker vertelde de patiënten aan de telefoon om een betaling te doen, voordat zij een test konden nemen. De GGD vindt dit “vreselijk”.

Een woordvoerder van de GGD vertelt aan RTL Nieuws dat zo’n test gratis is voor een reden. De woordvoerder voegt hieraan toe: "Duizenden mensen doen hun stinkende best om te zorgen dat het goed gaat en dan gebeurt er zoiets."

Gisteren werd het fraudeteam van GGD over de zaak ingelicht. Zij zijn sindsdien bezig met het opsporen van de slachtoffers. Er is aangifte gedaan. Politie Midden-Nederland informeert dat een 24-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Volgens GGD zou deze man 85 mensen hebben geprobeerd op te lichten, door hen te vragen voor een (gratis) coronatest te betalen. De slachtoffers worden nagebeld.

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de tijdsduur van deze onterechte actie. De hoeveelheid geld die deze medewerker te pakken heeft gekregen wordt ook nog vastgesteld. Er wordt daarnaast gekeken hoe dit mogelijk is geweest.

Wilt u zich aanmelden voor een gratis coronatest, bel dan: 0800-1202.

Iedere dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.
Of maak online een afspraak.