Gratis bespaartips in extra Geldkrant van het Nibud

Volgens het Centraal Plan Bureau stevenen we binnenkort af op een crisis. Om ons daar alvast op voor te bereiden heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een speciale online editie van de Geldkrant uitgebracht: de special Minder inkomen.

Met de gratis digitale krant biedt het Nibud veel informatie over nieuwe regelingen waar gedupeerden wellicht aanspraak op kunnen maken, bespaar- en bewaartips en voorbeeldbrieven.

Nibud-directeur Arjan Vliegenthart: “De huidige crisis is tamelijk abrupt ontstaan en daardoor zitten veel mensen met de handen in het haar. Met deze Geldkrant-special Minder inkomen helpen we mensen op weg om financieel overeind te blijven." Daarnaast houdt het Nibud met de webpagina Geldwijzer Corona consumenten op de hoogte van actuele ontwikkelingen, die in deze tijd belangrijk zijn voor de portemonnee van de Nederlandse huishoudens.

Volgens het Nibud staan in de Geldkrant-special Minder inkomen niet alleen praktische tips en adviezen, ook legt een gedragsdeskundige uit hoe mensen met financiële stress kunnen omgaan.