Liever niet de deur uit door corona? Zo kom je aan je boodschappen

Getty Images

Wereldwijd worden er maatregelen getroffen tegen verspreiding van het nieuw coronavirus dat sinds 27 februari ook actief is in Nederland. Evenementen worden massaal afgelast en overal zijn hygiëneproducten al dagenlang uitverkocht. Veel mensen blijven nu liever thuis om besmetting te voorkomen, maar gelukkig hoeven zij niet zonder boodschappen te zitten.

Let op: de situatie rondom het coronavirus verandert dagelijks. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het RIVM.

Tegenwoordig is alles enorm snel en gemakkelijk te verkrijgen via het internet. Van kleding en schoenen tot huishoudartikelen en elektronica: vandaag besteld is morgen in huis. Supermarkten spelen sinds een aantal jaar in op deze markt en bieden je de mogelijkheid om boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen, vaak zelfs tot in de keuken.

Bij welke supermarkten is dit mogelijk en wat zijn de voorwaarden? Wij geven een overzicht.

Albert Heijn

De grootse Nederlandse supermarktketen Albert Heijn geeft op hun website de keuze uit meer dan 27.000 artikelen. Niet alleen alles wat u in de winkel vindt, maar ook producten van Gall & Gall en Etos bieden zij online aan tegen dezelfde prijs. Het standaard minimale orderbedrag is €70 en de servicekosten variëren tussen €3,95 en €12,95, afhankelijk van het bezorgmoment dat je kiest. Bezorgen is 6 dagen in de week van 7.00 uur ‘s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds mogelijk.

Bestellen gaat via de website. De bezorger neemt een mobiel pinautomaat mee, zodat u de boodschappen aan de deur kunt afrekenen. Het is ook mogelijk lege flessen en kratten weer mee te geven. Normaal gesproken bezorgt Albert Heijn tot in de keuken, maar door de situatie rondom het coronavirus doen ze dit in Noord-Brabant slechts tot de deur.

Jumbo

Supermarktketen Jumbo biedt zowel online als in de winkel de laagsteprijsgarantie. De producten uit hun ruime assortiment worden 6 dagen in de week bezorgd tot in de keuken. Bezorgen is mogelijk vanaf het minimale bestelbedrag van €50. De standaard servicekosten zijn €6 en u ontvangt 10 minuten voordat de bezorger arriveert een sms om te laten weten dat hij er bijna is.

Bij Jumbo gaat bestellen via de website. Het is niet mogelijk om online de bestelling te betalen, dit dient aan de deur met een pinpas of creditcard te gebeuren. Lege flessen en kratten neemt de bezorger weer mee.

PLUS

Ook bij PLUS kunnen de boodschappen via de website besteld worden. Wanneer er voor minimaal €25 aan producten wordt besteld bezorgen zij de bestelling tot in de keuken. De servicekosten zijn €6. De betaling vindt plaats aan de deur en lege flessen en kratten worden meegenomen.

Plus biedt naast het reguliere bezorgen een extra service: PLUS Express. Wanneer hiervan gebruik wordt gemaakt zijn de boodschappen 2 uur later al in huis, hiervoor wordt wel een toeslag van €2,50 gevraagd. 

Picnic

Picnic is uitsluitend een online supermarkt, zij hebben geen fysieke winkels. De bestellingen worden met milieuvriendelijke elektrische auto’s geleverd waardoor er geen kosten voor bezorging worden gerekend. Deze supermarkt hanteert het minimale bestelbedrag van €25. Omdat Picnic een vrij nieuwe speler in de supermarktenbranche is bezorgen ze nog niet overal. Wel zijn ze druk bezig met uitbreiden en komen er elke maand meer steden bij waar zij bezorgen.

Het plaatsen van een bestelling gaat enkel via de app, waarin u het gewenste bezorgmoment kan kiezen en ook kan zien wanneer de bezorger bij u aan zal bellen. De betaling gaat via iDEAL. Deze dienst vergt geen abonnement om gebruik van te maken. Lege flessen nemen ze mee, en de tasjes waarin zij de producten leveren ook: hier zit statiegeld op.

Gratis bezorgen

Mochten bezorgkosten een drempel zijn, dan bieden veel supermarkten gratis bezorging onder bepaalde voorwaarden.

  • Albert Heijn, PLUS en Jumbo bieden elke dag nieuwe actieproducten. Kiest u een actieproduct, dan krijgt u gratis thuisbezorging. Soms is het nodig een minimum aantal te bestellen.
  • Bij Picnic is de bezorging altijd gratis.

Supermarkten bezorgen in steeds meer steden de boodschappen thuis, maar dit is nog niet overal mogelijk. Naast de bovengenoemde supermarkten bieden o.a. Coop, SPAR en DEEN ook bezorgdiensten. Het is raadzaam de website van een supermarkt te raadplegen om te kijken of zij in uw omgeving een bezorgdienst aanbieden en wat de voorwaarden zijn.

Bronnen: Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Picnic

Auteur