Mag ik nog via Antwerpen naar het zuiden van Europa rijden?

Het kabinet heeft voor Antwerpen deze week een oranje reisadvies afgegeven. Dat betekent: alleen reizen als het noodzakelijk is. Komend weekend gaan veel Nederlanders op vakantie met de auto. De Ring om Antwerpen is een belangrijke doorreisroute naar het zuiden van Europa. Mag je daar nog overheen?

Het antwoord is ja. Maar het dringende advies van de overheid is om in het oranje gebied niet te rusten of te tanken. In één keer doorrijden dus.

Avondklok

In de provincie Antwerpen geldt sinds 29 juli ook een avondklok tussen 23.30 uur en 6.00 uur. Antwerpenaren dienen thuis te blijven, je mag alleen naar buiten voor noodzakelijk reis- en werkverkeer. Mag je tijdens de avondklok ook door de provincie reizen zonder te stoppen? Ja, ook dat mag, zo is te lezen op Nederland Wereldwijd, de publiekswebsite van het ministerie van Buitenlandse Zaken.  

Andere oranje gebieden

Geldt dit ook voor andere oranje reisgebieden in Europa? Nee, in ieder land geldt namelijk een ander grensbeleid. Zo heb je soms een doktersverklaring nodig of moet je een medische keuring ondergaan. In dit artikel leggen we uit waar je de actuele informatie over je vakantieland vindt.