Met dit 'trucje' maak je dichterbij een testafspraak

Een uur of zelfs anderhalf uur rijden voor een coronatest. Op drukke momenten komt het voor dat afsprakenwebsite coronatest.nl alleen testlocaties ver van huis toont. Met een slim trucje kun je soms tóch dichterbij terecht.

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus en een afspraak maken op de website coronatest.nl. Op basis van je postcode toont de website enkele locaties en tijden waar je zo snel mogelijk terecht kan. Precies dat laatste is waarom je soms alleen teststraten ver weg te zien krijgt. Het systeem is ingericht om zo snel mogelijk een afspraak te maken en niet om de dichtsbijzijnde locatie te tonen.

De oplossing om tóch dichterbij huis te worden getest, is simpel: probeer het gewoon nog een keer. Dat betekent dus helemaal opnieuw inloggen met je DigiD. Probeer dat eens na tien minuten, of na een uur. Je kunt het zo vaak doen als je wil en je zal waarschijnlijk zien dat de website andere teststraten toont. Probeer je bovendien 's ochtends een afspraak te maken? Dan loont het om het 's middags nog eens te proberen, want de meeste mensen proberen 's ochtends een afspraak te maken.

Bronnen: RTL Nieuws