Sportscholen mogelijk vanaf 1 juli open

Mogelijk kunnen sportscholen, sauna's, casino's en sportkantines vanaf 1 juli weer open. Eerder werd bekendgemaakt dat dit waarschijnlijk pas in september zou kunnen, maar dat er zou worden gekeken of het mogelijk was deze datum naar voren te halen.

Dat maakte premier Mark Rutte woensdag bekend. Hij benadrukt dat versoepelingen alleen echt doorgaan als het ook echt kan. Eind juni komt het Outbreak Management Team (OMT) met een advies.

"Voor sportscholen en sauna's heeft het OMT strakke adviezen gegeven, waar ze aan moeten voldoen om weer open te mogen", aldus Rutte tijdens een kort persmoment. Volgens de premier gaat het hele pakket van 1 juli alleen door als het ook echt kan.

Eerder leidde het besluit van de regering leidde tot grote kritiek onder eigenaren van sportscholen. Branchevereniging NL Actief maakte vorige week bekend dat veel sportscholen klaar zijn om op 1 juni de deuren weer op een veilige en verantwoorde manier te openen.

Versoepelingen
Een aantal maatregelen wordt al versoepeld, zo hebben contactberoepen het werk op 11 mei al opgepakt. Daarnaast mag de horeca vanaf 1 juni weer een beperkt aantal gasten ontvangen, gaan culturele instellingen open en mogen ook leerlingen van de middelbare school weer terug naar de klas.

Rutte verzoekt Nederlanders wel om verstandig om te gaan met de situatie en zich te blijven houden aan de voorschriften tegen de verspreiding van het coronavirus.

Bron(nen):