Weinig Apple-onderdelen door het coronavirus

Inmiddels zorgt het coronavirus in China voor grootste productieproblemen. De gevolgen daarvan sijpelen nu langzaam door naar de rest van de wereld. Apple stores kampen met een tekort aan onderdelen.

Het coronavirus begint onze economie te raken. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue, dat anderhalve week geleden verklaarde prijzen te verhogen om te voorkomen dat de voorraad opraakt. Ook consumenten met een kapotte iPhone lijken een probleem te hebben

Tekort iPhone-onderdelen

De fabrikant aan Apple Stores wereldwijd meldt dat er een tekort aan iPhone-onderdelen aan zit te komen. Die informatie is te lezen in een interne memo van Apple aan haar medewerkers. Wil je als consument een afspraak maken bij een winkel, dan word je doorgaans nog gewoon geholpen. Het verschil zit hem in het tijdsbestek; bepaalde onderdelen zijn de komende twee tot vier weken nauwelijks leverbaar, met alle gevolgen van dien. De partners van China beginnen langzaam aan weer met produceren, maar dat kan een beginnend tekort aan onderdelen momenteel niet verhelpen.

Mocht het inderdaad zo zijn dat jouw te vervangen iPhone-onderdeel niet beschikbaar, raak dan niet meteen in paniek; voor iedereen die (te) lang moet wachten op zijn reparatie is er een vervangende iPhone beschikbaar. Overigens kunnen fabrikanten in de meeste gevallen wel gewoon complete nieuwe iPhone-modellen leveren.

Bron: Techpulse