Zes keer afspreken met familie en vrienden op de computer

De overheid raadt ons aan om zoveel mogelijk binnen te blijven om besmetting met het coronavirus te helpen beperken. Afspreken met vrienden en vriendinnen is nu dus lastig. Met deze apps op de computer of telefoon kun je toch je sociale contacten onderhouden.

1. Houseparty. Deze app is beschikbaar voor Apple en Android telefoons en Macintosh computers. Hij maakt het mogelijk om te videobellen met een groepje. Je ziet alle deelnemers in een schermpje. Wie wil, kan ook één op één met iemand videobellen. De app heeft ook een paar leuke spelletjes om samen te tijd te verdrijven.

2. Whatsapp. Hiermee kun je chatten, foto’s en filmpjes versturen, maar ook gratis bellen. De verbindingskwaliteit is echter niet altijd geweldig.

3. Met Facetime kun je met maximaal 32 mensen videobellen, maar deze app heeft een groot nadeel: hij is alleen beschikbaar op producten van Apple, dus de iPhone, iPad of iMac.

4. Skype is een bekende app om te videochatten. Je kunt er ook gewoon mee bellen. Het bellen met andere Skypecontacten is gratis, maar als je iemand op zijn mobiele of vaste nummer belt, moet je een beltegoed of abonnement kopen. Skype maakt het ook mogelijk om met iemand te bellen wiens taal je niet spreekt. Er zit namelijk een ingebouwde vertaalfunctie in.

5. Een originele app is Netflix Party. Hiermee kijk je samen naar een Netflix film en kun je ondertussen chatten en commentaar geven op de film. Deze app is makkelijk te installeren als een extensie van je Chrome internetbrowser.

6. Veel mensen die aan het daten zijn, zetten dat nu op een laag pitje. Maar chatten kan natuurlijk wel. In de meestgebruikte apps Tinder en Happn kun je alleen tekstberichten versturen, niet videobellen. In Happn kun je ook geluidsfragmenten versturen. Handig als je iemands stem eens wil horen. Als er een virtuele klik ontstaat, is het dan ook raadzaam om via een van de eerdergenoemde apps te gaan videobellen.