Bloementas voor in de tuin

Tuindecoratie

Wilt u dat de tuin er piekfijn uitziet? Dat is geen probleem met deze prachtige bloementas. Het mooiste hiervan is nog wel dat u het van fietsbanden maakt: heel groen verantwoord dus!

Vindt u het ook zo fijn om lekker ontspannen bezig te zijn in de tuin? Een beetje harken, wieden,  kantjes knippen, snoeien – lekker met uw handen in de aarde. En wilt u daarbij van uw tuin ook nog een gezellige buitenkamer maken? Met wat mooie gevulde potten en een vogelhuisje hier of daar bent u misschien al aardig op weg om wat sfeer te scheppen, maar wat is er nu leuker dan zelf nieuwe decoraties te maken om van uw tuin uw eigen paradijs te creëren! Doe inspiratie op, ga aan de slag en maak van uw tuin iets bijzonders. Bijvoorbeeld met een leuke bloementas van oude fietsbanden!

Dit heeft u nodig:

  • Kippengaas
  • Bind/ijzerdraad
  • Fietsbanden
  • Plastic zak of tas
  • Kniptang
  • Schaar

Zo maakt u de bloementas

Knip uit kippengaas een rechthoek, afhankelijk van hoe groot u de tas wilt maken. Gebruik de lange zijde en vouw op ongeveer 20 cm, 10 cm voor de bodem. Bepaal de breedte van de tas (40 cm) en vouw de zijden tegen elkaar alsof u een cadeautje inpakt. Knip het vakje aan de voorzijde van een klein rechthoekje kippengaas, ca. 10 x 20 cm. Zet dit met een ijzerdraadje vast op de tas. Zet de plastic zak open in de tas. Is de zak te lang, laat dan het extra deel aan de buitenzijde naar beneden vallen. Rol de zakrand over de bovenrand van het gaas en vouw het dubbel. Knip fietsbanden over de lange zijde in stroken van 4 cm breed. Rijg ze van links naar rechts door het gaas en sla hierbij telkens een gaatje over. In het onderste gedeelte van de tas is telkens per drie gaatjes geregen. Bedek het zakje aan de voorkant met verticaal geregen fietsband. Draai voor de rand en het vakje een fietsbandstrook om de rand heen. Steek deze telkens een gaatje verder door het kippengaas. Vlecht het hengsel met dunne stroken fietsband.