Een herfstige dag met de kleinkinderen

Pompoen uithollen
Getty Images

Het is weer herfstvakantie. Een uitgelezen kans om een dagje weg te gaan met kleinkinderen of een activiteit met ze uit te voeren. Een aantal tips voor activiteiten in de herfstvakantie. 

Jungletuinen

Maak een gezellige wandeling door de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest, Flevoland. Loop door eindeloze jungletuinen en zie allerlei verschillende natuurelementen. Er is een overdekte speeltuin aanwezig. Je ziet er aapjes, vlinders, meervallen, Lori’s en nog veel meer dieren. Er zijn ook verschillende tuinen waar vele soorten planten te vinden zijn. Sinds 13 oktober is er ook een aquarium geopend. Hier zwemmen 3.000 tropische vissen. 

Herfstmarkten

Op diverse plekken in Nederland zijn herfstmarkten te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Ermelo, Alkmaar of Borger in Drenthe. Ze onderscheiden zich van normale markten door het aanbod dat ze hebben. Koop er seizoensfruit, sjaals, warme kleding, herfstkransen, enzovoort. Op elke markt is er een ander aanbod, maar verwacht dat het producten zijn die perfect bij het seizoen passen. Zeer geschikt om even overheen te lopen en inspiratie op te doen.

Alpaca’s knuffelen

Een uitje voor jong en oud. Ga langs bij een alpaca boerderij, zoals Alpaca Eco Farm in Noord-Holland of Alpacafarm Vorstenbosch in Noord-Brabant, waar je kunt wandelen met alpaca’s. Bij sommige boerderijen kun je de alpaca’s zelfs knuffelen. Er zijn vele verschillende alpaca boerderijen die deze bijzondere belevenis aanbieden. Vaak zijn er meerdere activiteiten mogelijk naast het knuffelen van de dieren. Denk hierbij aan lunchen of een high tea op de boerderij, kennis maken met de dieren en hier informatie over krijgen, alpaca’s voeren, enzovoort. 

Pompoenen uithollen

Een eeuwenoude traditie tijdens Halloween is het uitholen van pompoenen. Vroeger werd dit vooral gedaan om kwade geesten af te weren. Tegenwoordig doen kinderen het vooral om versiering voor in de tuin te maken. De meeste mensen weten wel hoe het werkt. Eerst de kap eraf, dan de pompoen helemaal uithollen en vervolgens het gewenste gezicht of figuurtje eruit snijden. Zet de pompoen in de tuin met een theelichtje erin en zo heb prachtige, herfstige versiering. Een laagdrempelige activiteit die je bij bepaalde boerderijen kunt doen, maar ook simpelweg thuis uitvoerbaar is. Pompoenen zijn te koop bij pompoenboerderijen en bij diverse tuincentra.

Auteur