Eten met plezier

Wie kan er niet genieten van lekker eten? Kokkerellen in de keuken. Recepten uitzoeken. Goochelen met ingrediënten. Nierpatiënten zijn met name met dat gepuzzel maar al te bekend. Dat wil niet zeggen dat zij niet lekker kunnen eten... getuige het kookboek Eten met Plezier!
Auteur:
Anke Spijker, Trudeke Struijk-Wielinga
Jaar van uitgave:
2005
Prijs:
€ 24,00
ISBN:
978-90-6611-331-7
Aantal pagina's:
0

Eten met plezier is een jubileumuitgave van het Hans Mak Instituut. Een instituut dat is opgericht door onder andere de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Hiermee viert het instituut dat 30 jaar geleden het eerste, speciale kookboek voor nierpatiënten uitkwam. Een jubileumuitgave belooft een bijzondere inhoud. Deze verwachting maakt Eten met plezier waar. Het is informatief, compleet èn aantrekkelijk!

Het boek begint met een heldere uitleg over voedingsstoffen die problemen opleveren voor nierpatiënten. Op 'veel gestelde vragen' geven de auteurs bondig antwoord. Ze geven diverse richtlijnen. En er staan veel (buitenlandse) recepten in het kookboek. Soepen, sauzen, hartige hapjes, complete maaltijden. Luxe gerechten worden afgewisseld met eenvoudige. In de analysetabel achterin kan de lezer zien hoeveel eiwit, natrium, kalium en fosfaat de gebruikte voedingsmiddelen bevatten.

Eten met plezier is een kookboek dat de zin in koken aanwakkert. Door de mooie fotografie en de heldere omschrijvingen. En wat misschien nog wel het meest opvalt: uit de heerlijke recepten lees je niet af dat dat nierpatiënten een dieet volgen. De gezonde lezer wil zich vast ook wagen aan al het lekkers dat voorbijkomt in Eten met plezier!