Computertip: film, video en tv apps

Alle downloads voor u op een rij

computer
Getty Images

Ze bestaan grotendeels uit een scherm. Dus zijn tablets prima geschikt voor het bekijken van alles rondom film, video en televisie. In het bijzonder met de volgende apps.

IMDb Movies & TV

(gratis ) Engelstalig

IMDb staat al jarenlang bekend als de meest uitgebreide bron van informatie over films en tv-programma’s. Ooit begonnen als database met recensies van een stel filmfanaten, is de website inmiddels uitgegroeid tot een vindplaats voor alles wat met films en tv te maken heeft.
Vanzelfsprekend is er ook een IMDb app verkrijgbaar. De basis is nog steeds het terugvinden van allerhande info over films, acteurs en actrices, regisseurs, enzovoort.

Alleen al met het van de ene filmconnectie naar de andere springen, kunt u uren plezier hebben.
Daarnaast is de IMDb app te gebruiken voor het bekijken van allerlei lijsten, zoals meest gewaardeerde films of verjaardagen van beroemdheden. Ook zijn trailers van nieuwe bioscoopfilms te bekijken, recensies te lezen en het laatste entertainmentnieuws te zien.

[ITEMADVERTORIAL]

Uitzending gemist

NPO app (gratis)

Uitzending Gemist is langere tijd bekend als dienst om gemiste tv-programma’s van de Publieke Omroep terug te kijken. Hoewel het al mogelijk was via de website uitzendingen terug te zien, bestaat daar ook een speciale app voor. De uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 komen vrij vlot na de eerste vertoning op tv beschikbaar en zijn tot dertig dagen daarna nog te zien op uw tablet.

Eigenlijk heet de app NPO en wordt er nog veel meer aangeboden naast gemiste uitzendingen. Zo kunt u onder andere live naar tv-programma’s op de Publieke Omroep en bijbehorende thema-kanalen kijken, luisteren naar radio uitzendingen van Radio 1 t/m 6 en de tv-gids voor de Publieke Omroep-kanalen inzien.

Mocht u in het bezit zijn van Apple TV, dan zijn de beelden van de NPO-app vanaf uw tablet eventueel weer op een televisie te bekijken. Handig als u uw tv met eigen kabelabonnement niet bij de hand heeft, maar wel internet. Bijvoorbeeld op vakantie

tab
Getty ImagesYouTube

(Gratis)

YouTube is natuurlijk bekend als de grootste videowebsite ter wereld. Behalve via de internetbrowser op uw tablet bekijkt u de video’s ook gewoon via de YouTube app. Dit werkt vaak wat soepeler en compacter dan via de site.
De mogelijkheden zijn over het algemeen hetzelfde als op de website, alleen netjes weggestopt in een schuifmenu. U kunt bijvoorbeeld met de app allerlei afspeellijsten maken, maar ook video’s, al dan niet geschoten op uw eigen tablet, uploaden en delen via Google+, Facebook en e-mail.

TVGiDS.tv 2.0

(gratis met reclame of € 1,79)

Hoewel kabel tv-providers tegenwoordig al zelf hun tv-gids aanbieden, blijft het overzicht daarbij vaak een probleem. Een tv-gids app als TVGiDS 2.0 kan daarom erg handig zijn. U kunt snel door de diverse kanalen bladeren om zo in een oogopslag te zien welke programma’s op een specifieke dag worden uitgezonden: met daarbij een korte beschrijving van de inhoud. Films worden zelfs twee weken van tevoren aangekondigd. Prettig is dat u uw eigen favoriete programma’s bij elkaar in een lijst kunt plaatsen en daarnaast uzelf een herinnering kunt laten geven als een programma in aankomst is.

Magisto

(gratis - aankopen vanuit de app voor extra functies)

In plaats van te kijken naar andermans producties kunt u natuurlijk ook uw tablet gebruiken om uw eigen video’s te maken en presenteren. De video- en fotobewerkingsapp Magisto kan u daarbij prima van dienst zijn. Het bijzondere van Magisto is dat de app automatisch met een paar schermtikken een film creëert van uw videobeelden, compleet met geluid, muziek en overgangen. Hiervoor wordt een analyse gemaakt van de videobeelden en foto’s die u aanbiedt.
Na afronden van de film kunt u hem makkelijk delen met anderen via albums. Daarnaast krijgt u de beschikking over online ruimte in de cloud zodat u uw video’s vanaf ieder apparaat te bereiken zijn.

Computer
Getty Images

Meer computertips

PlusOnline zet voor u iedere maand meerdere computertips op een rij. Daarnaast bieden we vaak ook gratis computergidsen aan! Deze gidsen geven u meer informatie over diverse digitale onderwerpen, houd de special in de gaten! Hieronder een greep uit computertips van afgelopen maand.

Auteur 
  • Alex de Wit