Test: de beste draadloze koptelefoon

Getty Images

Onderweg ongestoord naar muziek luisteren. Of thuis luisteren zonder je huisgenoten te storen met je muziekkeuze. Met een draadloze koptelefoon is het goed te doen, maar draadloze oordopjes zijn nog handiger. De beste?

Jabra Elite 85t en de Sony WF-1000XM4.

Dat blijkt uit een recente test van de Consumentenbond. De Jabra Elite 85t (€185) komt op het punt geluidskwaliteit beter uit de test dan de Sony WF-1000XM4 (€250). Ook op degelijkheid scoort hij iets beter. De Sony heeft een betere noise cancelling en de accuduur is veel beter: 9 uur tegen 5 uur en drie kwartier. Het opladen van de oordopjes gaat via de oplaadcase. Met een volle oplaadcase zijn de Jabra dopjes vier keer op te laden, de Sony twee keer.

Koptelefoons

Als alternatief voor oordopjes is er de koptelefoon, die op of over het oor wordt gedragen. Drie modellen van JBL komen als beste uit de test: Live 460NC (€130), Live 660NC (140) en Tour One (€300). De geluidskwaliteit van deze drie is iets minder dan die van de beste oordopjes. Ook de noise cancelling is minder dan die van de Sony. Enorm pluspunt van de koptelefoon is de accuduur. Deze ligt tussen de 35 en 45 uur.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond