PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Computertip: van wie komt die e-mail?

E-mail kan misleidend zijn, want mensen kunnen als afzender elke naam invullen die ze willen. Wij vertellen u hoe u kunt controleren van wie u een mailbericht hebt gekregen.

Criminelen maken steeds vaker gebruik van valse e-mails en websites om mensen op te lichten. Wat u zelf kunt doen hiertegen leest u in het artikel Hap niet!

Hier leest u een aanvullende tip, waarin wordt uitgelegd hoe u kunt nagaan wie de echte afzender is van een e-mail:

Gekke afzender?
U hebt vast wel eens een e-mail gekregen waarbij als afzender een heel opvallende naam stond, bijvoorbeeld George Bush. De e-mail was waarschijnlijk niet echt afkomstig van George Bush, maar van een spammer die als afzender die naam heeft ingevuld. Dat is het mooie van e-mail: u kunt elke naam invullen die u zelf wilt. Voor u als ontvanger is het wel lastig; van wie is die mail eigenlijk?

In Outlook Express kunt u als volgt nagaan van welk e-mailadres een mail afkomstig is. In dit voorbeeld gebruiken we een e-mail van het programma Kassa, maar het werkt voor alle berichten.

  • Start Outlook Express en open de mail waarvan u de afzender wilt weten.
  • Ga naar het menu Bestand en klik op Eigenschappen. U ziet het volgende:

tip1

 

Bovenaan leest u al een deel van het mailadres van de afzender (consumenten.nieuwsbrie) maar het gehele adres is niet te lezen omdat het venster te klein is, en niet vergroot kan worden. Dan doet u het volgende:

  • Bovenaan staan twee tabbladen, Algemeen en Details. Klik op het tabblad Details:

tip2

  • U ziet nu een hele ‘letterbrij’. Ongeveer halverwege ziet u het woord From staan. Hierachter staat het mailadres van de afzender. Met de scrollbalken kunt u het hele adres in beeld krijgen:

tip3

Deze mail is dus verzonden door het mailadres consumenten.nieuwsbrief@vara.dmd.omroep.nl

  • Klik nu op OK om het venster te sluiten.

Op deze manier kunt u van elke mail zien wie precies de afzender is. Mocht u dus mailtjes krijgen die eruitzien alsof ze van een bank of andere officiële instelling komen, dan kunt u zelf zien of dit echt het geval is.

Meer handige computertips?

SeniorWeb is de computerhulp voor u! We helpen u verder met de beste en duidelijkste uitleg en ondersteuning voor tablet, pc en smartphone. Vragen? We helpen u zelfs thuis. Mis ook niet langer de voordelen van ons lidmaatschap. Tip: volg ons ook op Facebook!
 

 

Trefwoorden:

Reactie toevoegen