Geen analoog tv-signaal meer van Ziggo in Nederland

Een paar jaar geleden begon Ziggo met het uitfaseren van analoge televisie. Dit is nu voltooid. Alle Nederlandse klanten van Ziggo hebben nu een digitaal tv-signaal.

De digitalisering rukt op. Het tv-aanbod is nu volledig digitaal, en de analoge techonologie is daarom overbodig. De verandering heeft geen enkel gevolg voor de kosten van een abonnement. Het aanbod is dankzij de omschakeling wel toegenomen. Alle regionale zenders en Ziggo's huismerk sportzender zitten nu in het aanbod.

Eindelijk voltooid

Dit proces begon al in 2017. Analoge radio en tv zou stap voor stap verdwijnen uit het aanbod. In 2018 werden de eerste stekkers eruit getrokken, en de verwachting was dat het hele proces 2 jaar later klaar zou zijn. Het duurde iets langer: een jaar extra. Mogelijk had dit te maken met invloed op de werkzaamheden door de corona-pandemie.

Nu analoog verleden tijd is, is er extra bandbreedte vrij op het netwerk VodafoneZiggo. Die zal worden ingezet om het internetaanbod van Ziggo te verbeteren. met ''docsis 3.1''. Dit houdt in dat de downloadsnelheid van Ziggo's internet sneller wordt: tot 10 Gigabyte per seconde.

Bron: Tros Radar