Netflix downloadt automatisch video’s op je smartphone die bij jou passen

Netflix gaat vanaf nu automatisch films op je smartphone downloaden die worden aangeraden aan de hand van uw voorkeuren en film geschiedenis. Deze functie is tot op heden alleen mogelijk op Android smartphones, maar wordt later ook mogelijk voor IOS gebruikers.

De films worden gedownload onder de ‘Downloads voor jou’. Door een algoritme kan Netflix zien welke films er bij uw smaak passen en wat er wordt aangeraden op basis van eerder bekeken films. Van te voren kan er worden aangegeven hoeveel opslag u wilt verbruiken voor de downloads. Het downloaden gebeurt alleen als u verbonden bent met wifi.

Netflix biedt nu al Smart Downloads aan. Dat wil zeggen dat de gedownloade aflevering automatisch wordt verwijderd na het bekijken en dat de volgende aflevering alvast wordt gedownload. Zo probeert Netflix de gebruiker te stimuleren om door te blijven kijken en de gebruiksvriendelijkheid zo hoog mogelijk te houden. Door de bestanden te downloaden, wordt de druk op de servers van Netflix ook minder.

 

Bron(nen):