Slimme speakers: wat doen ze en welke zijn er?

Slimme speakers zijn in een korte tijd razend populair geworden. Zo’n speaker kan van alles voor je doen. Maar welke slimme speakers zijn er? En wat kunnen ze dan precies voor je doen? Lees in dit artikel alle belangrijke informatie over de slimme speaker.

De slimme speaker is al een groot succes in de UK, VS en Duitsland. In Nederland zijn ze nu ook doorgebroken en zijn ze al volop in de verkoop.

Wat is een slimme speaker?

Het apparaat ziet eruit als een gewone muziekspeler. De speaker wordt ook wel het apparaat van de toekomst genoemd. Door middel van de ingebouwde stembediening kun je deze speaker verschillende opdrachten geven door er tegen te praten. Zo kun je met je stem muziek afspelen, lampen aan- en uitzetten of je wekker zetten.

Welke slimme speakers zijn er?

Er zijn verschillende speakers op de markt. Dit zijn de bekendste:

  • Google Home: Deze slimme speaker wordt aangedreven door de Google Assistant. Je kan hierbij ook vragen stellen en opdrachten geven. Inmiddels is deze speaker te koop in Nederland. Werken met Google Assistent kan in het Nederlands.
  • Sonos One | Sonos Beam: Ook het merk Sonos gaat zijn nieuwe speakers voorzien van stembediening. De Sonos One en Sonos Beam zijn helemaal klaar voor de toekomst. Ze zijn nog niet beschikbaar in het Nederlands, tot die tijd is stembediening nog niet mogelijk.
  • Amazon Echo: Dit is een slimme speaker van de Amerikaanse webshop Amazon.com. De persoonlijke assistent heet Alexa. Deze speaker is te vergelijken met de Google Home speaker. Alleen beschikbaar in het Engels.
  • Apple Homepod: Een slimme speaker, die zoals gebruikelijk bij Apple, redelijk Apple-minded is. Het is alleen mogelijk om muziek te luisteren via Apple Music en dus niet via andere diensten zoals Spotify. Voor de stembediening wordt er gebruik gemaakt van Siri. De bediening gaat op dit moment enkel in het Engels.

Klik hier voor meer informatie over de bovenstaande slimme speakers.

 

Bronnen: slimmespeakerinfo.nl, slimme-speaker, draadlozemuzieksystemen

Trefwoorden: