Voortaan winkelnaam in bank-app bij online shoppen

Voortaan zien online shoppers bij een groot deel van de aankopen direct de winkelnaam in hun bank-app staan. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Rabobank en betalingsverwerker Mollie.

Na onlinebetalingen met iDeal zagen consumenten voorheen alleen betalingverwerkers staan in hun app. Doordat die partijen niet bij iedereen bekend zijn is het vaak onduidelijk waar een bedrag is afgeschreven. Een duidelijke winkelnaam moet daar verandering in brengen. Naar aanleiding van het meldpunt ‘onbegrijpelijke namen op je bankschrift’ van de Consumentenbond komt de bank met stappen. Consumenten krijgen beter inzicht in hun uitgaven door de winkelnaam automatisch weer te geven.

Eerste stap Rabobank

Rabobank liet als eerste bank de winkelnamen zien bij transacties die door de bank zelf werden verwerkt. Vanaf nu is bij iDeal-betalingen bij meer dan de helft van alle webshops de winkelnaam te zien door de achterliggende technologie beschikbaar te stellen aan Mollie. Het is niet alleen beschikbaar voor Rabobank, maar ook voor andere banken.

Bron(nen):
Trefwoorden: