Kun je thee die over datum is nog drinken?

Houdbaarheidsdatum van thee: dit moet je weten

Theezakje in glas
Getty Images

Goede vraag! In deze rubriek gaat Plusonline op zoek naar het antwoord op veelgestelde vragen. Deze keer: kun je thee die over datum is nog drinken?

Heb je een flinke voorraad thee gekocht toen het in de aanbieding was en nu is het over de datum? Geen probleem. Je hoeft het echt niet meteen weg te gooien. Als je thee op een goede, droge plek bewaart kan het eigenlijk niet bederven.

Houdbaarheidsdatum

Op verpakkingen staat meestal de aanduiding TGT (te gebruiken tot) of THT (ten minste houdbaar tot). TGT vind je op verpakkingen die snel bederven en THT staat op producten die tot de vermelde datum veilig te gebruiken zijn. TGT-producten kun je beter weggooien. THT-producten kun je vaak gewoon nog eten of drinken. Ook thee kun je nog prima drinken als de houdbaarheidsdatum is verstreken.

Heb je een thee liggen die over datum is? Gebruik je zintuigen: ziet het er nog goed uit? Hoe ruikt het? Heeft het droog gelegen en is het goed bewaard? Als thee (lang) over de datum is, is de kans wel groot dat geur en smaak achteruit gegaan zijn.

Zo kun je thee het beste bewaren

Bewaar thee in een luchtdichte verpakking op een droge, donkere, niet te warme plek. Losse thee kun je het beste in blik bewaren. Dan blijft het langer vers en lekker.  

Heb jij ook een goede vraag? Stuur ons een mail.

Auteur 
Bron 
  • www.detheespecialist.nl