Zo lijkt je kerstboom voller

Getty Images

Misschien heb je dit jaar een boom die net even wat minder vol is dan je zou willen, of werkt je kunstboom even niet mee. Dunne of misschien zelfs een aantal kale takken kun je gelukkig makkelijk verbergen met deze versiertips. 

1. Slingers

Het is een inkoppertje, maar met slingers kun je makkelijk een aantal minder mooie delen van je (kunst)kerstboom verbergen. Door te variëren met het plaatsen van de slingers, kun je ook diepte creëren. 

2. Diepte creëren 

Dit geldt niet alleen voor je slingers, maar ook voor de ornamenten en kerstballen. Hier en daar een figuurtje wat dieper in de boom, zorgt ervoor dat je boom voller lijkt. 

3. Van groot naar klein

Wil je meer volume in de lengte in plaats van in de breedte, dan kun je het beste versiering kiezen die van onder naar boven steeds kleiner wordt. Dat kan met kerstballen, maar ook met andere ornamenten. 

4. Glitter, mat en glanzend

Door mat, glanzend en glitter met elkaar af te wisselen, zul je zien dat de boom ineens een stuk voller wordt. Glanzende ornamenten reflecteren ook nog eens de lichtjes, waardoor de boom er nog net wat extra’s krijgt.

Getty Images
 

5. Takken als versiering

Ben je echt niet tevreden met je boom, dan kun je ook versiering aanschaffen in de vorm van takken. Hiermee kun je de gaten in de boom opvullen. Pas wel op dat je hier geen zware versiering aan hangt, want ze zijn een stuk minder stevig dan je eigen boom. 

6. Plaatsing in huis

Je boom op een drukke plek plaatsen, zorgt er meteen voor dat hij wat voller oogt. Maar let op: té druk kan ook averechts werken.  Op een lege plek in het huis lijkt de boom vaak wat kleiner en kaler. 

7. In model

Heb je een kunstboom? Zorg dan dat je de boom eerst goed in model brengt voordat je hem gaat versieren. Trek de takken goed uit elkaar en verberg waar nodig de stam of het ijzerdraad.

Bron: Margriet.nl

Auteur 
  • Maartje Groenen