Is online bestellen van erectiepillen veilig?

De erectiepil Levitra heeft leveringsproblemen. Ik kan het ook online bestellen, maar is dat betrouwbaar? 

Joris Bartstra, journalist met artsendiploma

Online, zonder recept, betekent: illegaal. Dus zonder toezicht en niet betrouwbaar. Toen begin deze eeuw de dure erectiepillen met patent op de markt verschenen, werden ze direct op grote schaal nagemaakt in landen als India en via smokkelroutes naar Europa gebracht. Ze vonden en vinden nog steeds gretig aftrek. Na onderzoek wordt geschat dat 60 procent van de gebruikte erectiepillen in Nederland uit illegale handel moet komen. Als deze illegale pillen worden onderzocht, blijken de doseringen soms wat slordiger dan bij ons. Ook zitten er weleens stoffen in die er eigenlijk niet in horen. Maar ze zijn niet echt levensgevaarlijk. In India doet men het ermee. En ondanks het massale gebruik in ons land hoor je ook nooit dat iemand eraan is overleden.

Probleem met het online kopen van erectiepillen blijft wel dat je niet echt weet wat je koopt en waar het vandaan komt. Vooral als je gezondheid wat kwetsbaarder is, zou ik daarom geen gokjes wagen. Als Levitra even niet verkrijgbaar is, kunt u uitwijken naar sildenafil (merknaam Viagra). Sinds de octrooien van deze middelen af zijn, zijn ze ook redelijk betaalbaar.

Wilt u ook een vraag stellen aan dokter Joris Bartstra? Klik dan hier. Vergeet niet uw naam, leeftijd en geslacht te vermelden. Als uw vraag ook voor anderen interessant is, zal Joris deze beantwoorden en publiceren in Plus Magazine.