Oproep: ‘Ik ben gestopt met maagpillen, op advies van de dokter.’

Gesprek met de dokter
Getty Images

U gebruikte al jaren maagzuurremmers, zoals omeprazol, pantoprazol of esomeprazol. Tot de dokter ineens zei dat het beter was, als u ermee zou stoppen. Voor een artikel in Plus Magazine zijn wij op zoek naar iemand die hierover een interview wil geven.

2,8 miljoen mensen slikken een maagzuurremmer zoals omeprazol, pantoprazol, of esomeprazol. Dit worden ook wel maagzuurremmers of protonpompremmers genoemd. Vaak slikken mensen de maagpillen jarenlang. Dat is niet nodig en niet gezond, zo concludeerde het Zorginstituut Nederland bijna twee jaar geleden. We slikken teveel pillen tegen maagzuur en dat geeft verhoogd risico op onder meer botbreuken, chronische nierschade en vitaminetekorten. Het advies: veruit de meeste mensen kunnen beter stoppen met die maagpillen. Ook gastroscopieën (kijkonderzoek in de maag) worden meer gedaan dan nodig.

Reageer

Wij zijn op zoek naar mensen die hierover een gesprek hadden met de huisarts. Kreeg u het advies om te stoppen met maagpillen? En lukte dat ook? En wilt u daarover uw verhaal willen doen in Plus Magazine? U komt dan met naam en achternaam in het blad en er wordt een professionele foto van u gemaakt.


•    Beschrijf kort in een mail hoe het is gegaan met uw maagpillen en het gesprek met de dokter.
•    Verder ontvangen we graag uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Stuurt ook een eigen foto mee, bijvoorbeeld van uw mobiele telefoon.

Reageren kan tot donderdag 20 april via gezondheid@plusmagazine.nl onder vermelding van ‘maag’.

Auteur 
  • Heleen Croonen