PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Wachttijden ziekenhuizen fors langer

De gemiddelde wachttijd bij ziekenhuizen is vorig jaar fors langer geworden. Ook in 2015 namen de wachttijden voor een afspraak op de polikliniek al toe.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeks-en adviesbureau Mediquest, dat op verzoek van NRC de wachttijden bij ziekenhuizen inventariseerde.

Daaruit blijkt dat patiënten steeds langer moeten wachten op een behandeling. Ook in 2017 worden er langere wachttijden verwacht.

In 2014 lag de gemiddelde wachttijd op 2,95 weken. In 2015 groeide dit naar gemiddeld 3,10 weken en vorig jaar nam de gemiddelde wachttijd  nog veel sneller toe, tot 3,52 weken.

Vooral bij allergologie, oogheelkunde en patiënten met maag-, darm-en leverziekten zijn de wachttijden de afgelopen tijd sterk gegroeid tot inmiddels meer dan 6 weken eind 2016.