Hoe gevaarlijk is de beet van een kat?

Ik ben gebeten door mijn kat. Er zitten een paar gaatjes in mijn vinger en het doet pijn, maar het lijkt niet zo erg. Moet ik nu een tetanusinjectie?

Als uw laatste tetanusprik langer dan tien jaar geleden was, is een injectie wel nodig. Maar ik zou de huisarts er sowieso even naar laten kijken. Het vervelende van bijtwonden is dat ze altijd geïnfecteerd zijn én dat het weefsel eromheen ‘gecrusht’ wordt: de aan- en afvoerende bloedvaten en lymfe­vaten zijn beschadigd. Daardoor kunnen de afweerstoffen er niet goed bij. Een kat heeft ook nog scherpe en dunne tanden die de bacteriën als het ware diep injecteren. Huisartsen geven daarom eerder antibiotica bij ­kattenbeten dan bij hondenbeten.

1 Reactie

Door eni (niet gecontroleerd) op wo, 16-11-2016 - 21:46

een buurvrouw bij ons in de straat wilde pas nog een verwaarloosde kat oppakken om naar de dierenarts te gaan met hem maar zij werd lelijk gebeten en gekrabt en kreeg al gauw daarna een pijnlijke dikke hand en moest uiteindelijk naar het ziekenhuis om dat het steeds erger werd,dus kijk alsjeblieft uit met kattebeten of las je gekrabt word.
ik zelf heb na een beet van 1 van onze 3 katten(hij had zeker een slechte bui) snel diclofenac genomen een ontstekings remmer en heb er gelukkig verder geen last meer van gehad.