Is droogshampoo slecht voor je haar?

'Droogshampoo droogt de hoofdhuid uit'

vrouw-hand-haar-pol
Getty Images

Goede vraag! In deze rubriek gaat PlusOnline op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: is droogshampoo slecht voor je haar?

Het lijkt de ideale uitvinding: even sprayen of kneden en je haar ziet er weer schoon, fris en volumineus uit. Droogshampoos bestaan al jaren, maar worden steeds populairder. Natuurlijk vanwege het gemak, maar ook gebruiken haarstylisten het product graag om meer textuur en volume in het haar te creëren. Maar wat doet deze 'shampoo' precies met je haar?

Droge hoofdhuid en haaruitval

Volgens dermatoloog Menno Gaastra is droogshampoo vooral slecht voor je hoofdhuid. "Droogshampoo pakt als het ware het vet in. En dat droogt de hoofdhuid uit. Een droge huid geeft irritatie. Veel stevige ontvettende shampoo geeft ook een rode en geïrriteerde huid. En in het ergste geval kan irritatie zorgen voor haaruitval", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Spray of poedervorm

Er zijn twee soorten droogshampoos: een spray en poeder. "Die poeder is voor heel fijn haar of vet haar. Die is heftiger dan de spray", legt haarstylist Rachel Geerman uit. "Als je de poeder veel gebruikt, verstopt je hoofdhuid. Kijk dus uit. En gebruik het vooral niet dagelijks." Wil je je haar toch opfrissen en meer volume geven zonder het te wassen? Dan kun je volgens Geerman het beste surfspray gebruiken. Dat is een spray op basis van (zee)zout, wat een stuk minder schadelijk is voor je haar.

Heb jij ook een goede vraag? Stuur ons een mail.

Bron 
  • RTL Nieuws